EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

1300 лв. заплата в Стражица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1300 лв. заплата в Стражица

mail15:01 | 02.11.2018прегледи 1118 коментарикоментари 0


Заводът за радиатори в Стражица отбеляза 50 години от основаването си и 20 години като част от КОРАДО груп. В деня, в който дружеството чества двете годишнини, се състоя извънредно заседание на Общото събрание на акционерите, на което бе взето решение дружеството да изплаща дивиденти на акционерите на 6 месеца. За първото полугодие на 2018 г. като дивиденти ще бъдат изплатени 1 316 861 лева, което прави 10 стотинки на акция, съобщи на пресконференция Войтех Чамек, главен изпълнителен директор на компанията. 
По думите му цената на акциите се развива в разумна тенденция, без резки скокове, което в дългосрочен план привлича инвеститорите. Подразделението в България е едно от шестте, чиито акции се търгуват в Премиум сегмента на Българската фондова борса.
От пет години заводът произвежда пълен набор от конвектори, а сега производственото портфолио ще се разшири с централизирани системи за отопление и вентилация на цели сгради. 
Печалбите за деветте месеца на годината са над 5 милиона лева, което е увеличение от 39%. Заводът е закупил терен от 30 декара с прилежаща стара сграда, която ще бъде реконструирана и санирана. Там ще бъде базирана складова продукция, а в освободеното пространство в основната сграда ще бъде изграден нов бояджийски цех. Очаква се ремонтните дейности да приключат за година и половина, а стойността на инвестицията е около 8 млн. лева.

В завода в Стражица работят 235 души, като средната работна заплата е около 1300 лева. От компанията разработват програма с набор от стимули, чиято цел е да привлича висококвалифицирани специалисти и работници, като им дава възможност да се обучават, развиват, завършват и надграждат своето образование, посочиха от ръководството на компанията.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg