EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

130 000 лв. за виртуална стая в гимназия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

130 000 лв. за виртуална стая в гимназия

mail08:50 | 13.02.2018прегледи 11086 коментарикоментари 0


В Математическа гимназия „Д-р Петър Берон”- Варна бе открита новоизградената „Дигитална класна стая”.  Проектът е разработен по идея на учениците Христо Карацанов и Виктор Иванов, вече бивши възпитаници на Гимназията, с активната подкрепа на Милен Мавродиев – учител по информатика и информационни технологии и Павлин Петков – директор на МГ „Д-р Петър Берон“ и учител по математика. 

Реализацията му е свързана с реновиране и оборудване на актовата зала в гимназията и превръщането ѝ в мултифункционална виртуална стая с възможности за прилагане на интердисциплинарен подход и проектно-базирано обучение, работа по групи и екипи, използване на виртуални класни стаи, организиране на състезания, игри и други приложения, които предстои да открием. Целта е използването на този вид технологии да съдейства за надграждането на ключовите компетентности на учениците в съвременна и интерактивна среда.

    Оборудването, доставено и монтирано от Център за творческо обучение, включва: изработени по специално задание интерактивни тъчскрийн маси с интуитивен сензорен интерфейс, един основен, 70″, мултифункционален тъчскрийн дисплей с NUC-компютър и два сателитни екрана, които онагледяват учебния процес и предоставят отлични възможности за презентиране пред аудитория от 60-80 човека. Комуникацията между отделните работни места и тъчскрийн дисплея със сателитните монитори е безжична и позволява илюстрирането на рабата на всяка маса.

     Проектът е на обща стойност 130 000 лв., Финансирането е смесено:  89 967 лв. са предоставени от „Теленор България” ЕАД за закупуване на техническото оборудване, 15 500 лв. за обзавеждане и видеонаблюдение от Съюза на математиците в България, секция Варна и 25 000 лв. от бюджета на гимназията са вложени в строително-монтажни дейности за осъвременяване на съществуващата материална база.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg