EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

13 млрд.евро загуби от "жълтите жилетки"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

13 млрд.евро загуби от "жълтите жилетки"

mail15:38 | 05.12.2018прегледи 834 коментарикоментари 0


Демонстрациите на "жълтите жилетки" и нарушенията на нормалния живот в страната, свързани с тях, са нанесли на хранително-вкусовата промишленост на Франция щети, превишаващи 13 милиарда евро. Това съобщи Националната асоциация на предприятията от хранително-вкусовата промишленост.

"Изминалите три седмици на блокиране на пътища и други акции на демонстрантите, наричани "жълтите жилетки", застрашават самото съществуване на предприятията от нашия отрасъл. Това става в момент, когато тече подготовката за Коледните и Новогодишните празници, които обикновено ни осигуряват най-малко 20% от оборота", каза представител на обединението, цитиран от ТАСС.

Настояваме властите в страната да вземат мерки, с които да се спре блокирането на пътища, предприятия и магазини. Освен това е необходимо тези събития да бъдат официално квалифицирани като "форсмажорни обстоятелства", така че на предприятията от хранително-вкусовата промишленост и фирмите от отрасъла да не бъдат налага глоби от клиентите за неизпълнение на поръчките. Нашият сектор е в опасност, някои предприятия не са в състояние нито да произвеждат, нито да доставят продукцията си, се подчертава в комюникето на асоциацията.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg