EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

13 млн. лв. за болниците в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

13 млн. лв. за болниците в София

mail17:30 | 29.09.2011прегледи 723 коментарикоментари 0


"Около 13 млн. лв. са изразходвани за оборудване на софийски общински болници", каза Фандъкова на срещна с лекарите на Трета градска болница и VI-то ДКЦ в София, съобщи Агенция "Фокус". "След развалянето на медицинския холдинг, общината пое ангажимента за преоборудване и модернизация на общинските болници. Държавните болници имат своите възможности да кандидатстват за европейско финансиране. С европейски средства ние разработихме проект за общинската онкологична болница. Това е готов проект, който чака своето финансиране за доставка на оборудване и ремонт", допълни кметът на София. Фандъкова сподели, че останалата част от средствата е отпусната от общинския бюджет и от приватизационния фонд, като допълни, че не би желала да се разделят "децата на София от децата на България".
В отговор на въпрос на лекарите от Трета градска болница относно финансирането на националните болници, което се различава от това на общинските, все още действащият кмет на столицата заяви: "Известен е фактът, че тук е най-добрата експертиза за кардиологични заболявания. Можем да мислим за някакви програми при наличие на финансиране, но аз не мога да отговарям за здравната реформа."
Повод за повдигнатия въпрос е фактът, че Трета градска болница не е общинска. За момента се довършват процедурите за узаконяване на собственост на болницата, която е с неясен собственик. Относно проблемите с паркирането пред болницата, Фандъкова посочи, че с промените в Наредбата за паркиране проблемът ще бъде решен.
"Заложили сме при големи обществени сгради със струпване на много автомобили да не се пречи на движението, тъй като и за линейките е трудно преминаването, не само за автомобилите, и ще може да се подреди паркирането. Не се предвижда платено паркиране и органите на КАТ ще се намесват, за да се осигурява проходимостта, ако наредбата се приеме", каза Фандъкова.
Тя честити на директора на Националната кардиологична болница проф. Владимир Пилософ и на останалите лекари Световния ден на сърцето.
В заключение Фандъкова посочи, че здравеопазването е сред приоритетите на общината през последните години заедно със строителството на метро, тролеи, Околовръстния път, строителството на детски градини и паркове.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg