EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

128 млн.л. българско вино през 2016 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

128 млн.л. българско вино през 2016 г.

mail07:50 | 16.02.2017прегледи 1326 коментарикоментари 0


България е произвела 128 милиона литра вино през 2016 г., като очакванията са да бъдат изнесени над 62 милиона литра. Това съобщи в Плевен служебният министър на земеделието и храните проф.д-р Христо Бозуков.
Той посочи, че неслучайно на празника на лозарите и винарите Трифон Зарезан е в Института по лозарство и винарство в Плевен, защото с това иска да даде знак за по-тясна връзка на производителите с българската наука.
На въпрос на репортер на БТА министърът заяви, че метеорологичните условия не са били много благоприятни за лозите и вероятно ще има известен процент измръзвания. Надяваме се това да не се отрази съществено на реколтата, защото тя не зависи само от времето, а и от обработките - от опазването на лозята от болести и неприятели, коментира той. На журналистически въпрос проф. Бозуков заяви, че ревизията в земеделското министерство тече и до края на месеца ще има резултати, като не пожела да коментира подробности предварително. То посочи, не целта на земеделското министерство е всички сектори на функционират нормално и засега той не вижда някакви проблеми в тази посока.
Министърът участва в ритуала по зарязване на лозята в научно-производствената база на института в местността Томовското. /БТА, снимка: Pixabay.com


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg