EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

+125 млн. лв. за ваксини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+125 млн. лв. за ваксини

mail06:30 | 31.12.2020прегледи 1046 коментарикоментари 0


125 милиона лева отпусна правителството с цел осигуряване на ваксини в борбата срещу COVID-19. „С тези 125 милиона лева, общо 305 милиона лева са дадени от парите на българските данъкоплатци за ваксини. Ваксините са безплатни и се слагат само при желание от страна на всеки българин“, заяви премиерът Бойко Борисов и напомни, че ваксините са одобрени от Европейската агенция за лекарства и Европейската комисия. 

„Ваксината е единственото, което може да ни извади от пандемията. С огромните усилия на всички наши лекари и медицинските сестри, санитари, лаборанти, личния им пример, който дадоха с ваксинирането. Това е единственият шанс, който цивилизованият свят вижда в момента – чрез ваксините да излезем от тази война“, каза още Борисов, като в същото време постави акцент и върху своевременната подкрепа на правителството в социално-икономическата сфера.  „Правим всичко необходимо, за да пазим работните места, да запазим бизнесите“, добави Борисов. 

По време на правителството заседание министърът на здравеопазването Костадин Ангелов информира, че ваксинацията върви по план и вече са ваксинирани 3844 души в цялата страна. „Във всички области на страната е направена организация за ваксинирането на медицинския персонал на първа линия“, посочи министър Ангелов. Министерството на здравеопазването ще стартира също така информационна кампания, за да може всеки български граждани да бъде осведомен за процеса на ваксинирането.  Очаква се в началото на следващата година в България да пристигне и следващата пратка ваксини, за което е създадена необходимата организация. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg