EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

124 депутати отхвърлиха вота на недоверие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

124 депутати отхвърлиха вота на недоверие

mail14:40 | 17.06.2011прегледи 826 коментарикоментари 0


Общо гласуваха 196 народни представители. "За" вота гласуваха 70 депутати, "против" бяха 124, "въздържалите се" – 2. Депутатите от ПГ на ДПС и Коалиция за България започнаха да напускат залата. Мотивите за вота на недоверие бяха заради провала на антикризисната политика на кабинета и тежките последици за хората. Вносители са 68 депутати от ПГ на Коалиция за България и ПГ на ДПС.
Преди гласуването имаше дълги процедурни противоборства между управляващи и опозиция. Лютви Местан от ДПС предложи гласуването по вота на недоверие към кабинета и премиера да бъде излъчвано по БНТ и БНР, но мнозинството не го подкрепи. Десетки вотове са гледани последните години на промените, каза Павел Шопов от "Атака" и предложи тайно гласуване, заради т.нар. практика на пазаруване на гласове. Когато се гласува тайно се гласува по съвест, аргументира се той.
Мнозинството отхвърли предложението на Павел Шопов. Достатъчно играхте на криеница, с договорки по кулоарите и "раздаване" под масата, обърна се Мая Манолова от ПГ на КБ към депутатите. Днес всеки един трябва да стане и да каже дали е "за" или "против" това управление - дължите го на хората, няма нищо страшно и срамно в това, допълни тя.
Искра Фидосова от ГЕРБ изрази несъгласие на парламентарната си група с предложението на Манолова за начина на гласуване. С дигане на ръка и ставане от мястото бил начин да се покаже, че секторът на БСП и ДПС бил пълен с народни представители, а не празен, както обикновено, контрира Фидосова.
Докато се научи да разбира какво й говорим мандатът ще свърши, не й остана длъжна Мая Манолова, след като мнозинството отхвърли поредното предложение.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047