EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

120км/ч по жп линия Свиленград – турска граница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

120км/ч по жп линия Свиленград – турска граница

mail15:15 | 09.05.2013прегледи 1049 коментарикоментари 0


Първият изцяло завършен железопътен проект, финансиран по Оперативна програма „Транспорт” – жп линията Свиленград – турска граница, бе открит с тържествена церемония. Министър Кръстев връчи Акт 16 на обекта на генералния директор на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев. Идвайки насам, развихме скорост от 120 км/ч. Надяваме се в следващия програмен период БДЖ да бъде бенефициент и да се закупят влакове, които да развиват скорост от 160 км/ч. Това каза транспортният министър Кристиан Кръстев на откриването.zoom_sss

Служебният министър-председател Марин Райков също  присъства на церемонията. Успешното завършване на проекти като този, ще ни даде повече аргументи при кандидатстване за купуване на нови влакове през следващия програмен период на ОП”Транспорт”, каза министър Кръстев.
По думите му, в рамките на първия изцяло завършен железопътен проект, финансиран по ОП „Транспорт”, е построен и най-големият железопътен мост в България. Съоръжението над река Марица е уникално по своята визия и изпълнение, каквото през последните 40 години не е изграждано в България. Мостът е с дължина близо 500 метра, а височината му достига до 7 метра.zoom_sss

Стойността на договора за строителство е близо 70 млн. лв., а новоизграденото трасе е изцяло електрифицирано и позволява скорости от 160 км/час.

Проект „Електрификация и реконструкция на железопътната линия Свиленград – турска граница” е реализиран със съфинансиране от Кохезионния фонд на Европейския съюз, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013. Бенефициент по проекта е Национална компания „Железопътна инфраструктура”, а изпълнител – чешката компания „ОХЛ ЖС" АД.

На събитието присъстваха представители на НКЖИ, турските железници, областната и местна администрация.
снимка: НКЖИ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg