EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

120 френски фирми на опознавателна мисия в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

120 френски фирми на опознавателна мисия в България

mail12:15 | 10.10.2023прегледи 425 коментарикоментари 0


Над 120 френски фирми с интереси в секторите текстил и мода, храни, роботика, металургия, въздушен транспорт, логистика и други, ще бъдат на опознавателна мисия в страната ни от 11-ти до 13-ти октомври 2023 г.

Делегацията е водена от регионалната структура на френската работодателска организация MEDEF от департамента Ил е Вилен, част от регион Бретан, и ще бъде посрещната със съвместните усилия на Българската стопанска камара (БСК), Посолството на Република Франция в България и Френско-българската търговско-промишлена камара.

Инициативата за посещението е на регионалната структура на MEDEF. Българската стопанска камара и MEDEF са членове на най-голямата представителна организация на бизнеса в Европа BusinessEurope и това посещение е още една стъпка към сближаване на двете работодателски организации.

На 12 октомври, от 10:30 до 12:30 ч., в столичния хотел „Интерконтинентал“ (бивш „Радисън“), ще се проведе българо-френски бизнес форум, в рамките на който БСК ще запознае делегацията с перспективите пред икономиката на България, структурата на работодателските системи и отношенията със синдикатите в страната. Ще се проведе и дискусия с френски фирми, опериращи в България.

В края на форума БСК и MEDEF ще подпишат споразумение за по-задълбочено сътрудничество, обмен на информация и мнения, от значение за подобряване на бизнес средата в Европа, както и ангажимент за обслужване на френски и български компании, членове на двете организации, желаещи да установят контакти и бизнес сътрудничество помежду си.

След форума френските гости ще посетят успешни български предприятия от секторите текстил и мода, храни и напитки, и роботика, като посещенията са организирани от БСК, в партньорство с членуващи в Камарата браншови организации и фирми.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg