EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

120 млн. лв. изплащат на строителния бранш до април?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

120 млн. лв. изплащат на строителния бранш до април?

mail10:09 | 12.03.2010прегледи 702 коментарикоментари 0


До края на март ще се разплатят до 120 милиона лева на строителния бранш. Това каза в кулоарите на парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, цитиран от агенция Фокус. Общото задължение към строителите е 200 млн. лв. като до момента са изплатени 58 млн. лв.
”Поставили сме си за цел и натискаме страшно много финансовото министерство да удвоим плащането от 58 на 120 млн. лв. до края на месеца”, каза Плевнелиев. Разплащането на другите средства зависело от общата позиция на правителството.
„Ние не искаме тези плащания да се случват в кабинета на някой финансов директор, който да реши на кой колко да плати, за това ние сме в ежедневен контакт с Камарата на строителите. На работна среща вчера от камарата са предложили следващите разплащания да са само за малките фирми, които са изправени пред много големи финансови затруднения. Другият предложен принцип е да се плати на всички авансово. МРРБ решава заедно с браншовите организации на кой колко да се плати, подчерта Плевнелиев. Решението за разплащанията обаче трябва да мине още веднъж през финансовото министерство, затова Плевнелиев предположи, че общата сума, която ще се изплати на строителите ще бъде намалена под 200 млн. лв. и ще бъде около 180 млн. лв.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg