EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

120 лв. увеличение на заплати иска КНСБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

120 лв. увеличение на заплати иска КНСБ

mail14:02 | 28.02.2017прегледи 924 коментарикоментари 0


Увеличение на средната работна заплата със 120 - 150 лв. на година е постижимо, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров  след среща със соцлидера Нинова. По думите му преразпределението е ключов въпрос. Синдикатът подкрепят идеята за семейно подоходно облагане. От КНСБ са поискали от БСП, ако дойдат на власт, да имат ангажимент да прокарат гаранции за правото на сдружаване и правото на колективно трудово договаряне.
Увеличаване на доходите, мерки за развитието на икономиката и енергетиката са били сред основните теми на срещата между КНСБ и коалиция "БСП за България". Общо е мнението за ролята на държавата, държавността и въвеждане на ясни правила във всички сектори, каза Нинова. Димитров заяви, че за синдикатите е много важно приемането на законопроект за управление на публичните предприятия, за да няма "партизанщина" в назначаването на кадрите в тях.
Голямата цел е борба с бедността и увеличаване на доходите, заяви Нинова. Тя каза, че БСП искат увеличаване на минималната работна заплата и това според тях няма да фалира икономиката. Не приемаме, че средната работна заплата показва ясно какво се случва в икономиката, защото мениджърските екипи получават много високи заплати, а работниците - ниски, каза тя.
Енергетиката трябва да стане национален приоритет и да обедини нацията, подчерта Пламен Димитров и допълни, че по тази тема имат съгласие с БСП.

Корнелия Нинова заяви, че имат подкрепата на КНСБ за създаване на фонд "Индустрия" за подпомагане на българското производство. Съгласие има и около това, че в икономиката трябва да се планира развитието на 5-6 важни сектора за години напред и тяхното кадрово обезпечаване да бъде обвързано с професионално обучение в средните училища, да има държавна грижа за кадри за икономиката.
 

 


Тагове: КНСБ, заплати
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101