EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

12 млн. лева инвестиция в Парк Божурище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

12 млн. лева инвестиция в Парк Божурище

mail11:06 | 29.03.2023прегледи 775 коментарикоментари 0


Церемония по откриване на инвестиция от 12 млн. лева в нова част на завода на "Мултивак България Продакшън" ЕООД се състоя в Индустриалния парк "Божурище". 

Инвестицията е в размер на 5 млн. евро в сграден фонд и 1 млн. евро, на първи етап, в оборудване. С разширението се очаква да бъдат разкрити приблизително сто нови работни места, като ще продължи и назначаването на нови екипи в сферата на споделените услуги.

Общата застроена площ на разширението на производствената база на „Мултивак България Продакшън“ ЕООД е 5650 m². Новата част на завода е със застроена площ – над 5500 m², от която производствената част е от над 4000 m². Заедно със съществуващото производство, компанията разполага с 12500 m². В софийския завод се произвеждат струговани и фрезовани детайли от неръждаема стомана, които се вграждат в опаковъчните машини. Там се намират също шоурумът на търговската компания за България и центърът им за обучение на клиенти и персонал. До момента „Мултивак България Продакшън“ ЕООД е реализирало в рамките на Индустриална зона Божурище инвестиции в размер на повече от 50 млн. лв. и е открило над 200 работни места.

MULTIVAC има над 80 дъщерни дружества и е представена на всички континенти. Компанията е един от водещите доставчици на решения за опаковане на всички видове хранителни, биологични и медицински продукти, както и на промишлени стоки. Заводът ѝ в България е пуснат в експлоатация през 2018 г., като компанията има още 12 производствени обекта в Германия, Австрия, Испания, Бразилия, Китай, Япония и САЩ.

В Индустриална зона Божурище се реализират 39 инвестиционни проекта в областта на автомобилната промишленост, високите технологии, складова и логистична дейност, биотехнологии, като компаниите са от България, Германия, Дания, Гърция, Турция и Швейцария. До момента размерът на инвестициите в зоната надхвърлят 600 млн. лв., а работните места са над 2 000.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg