EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

12 милионният Хошимин търси български проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

12 милионният Хошимин търси български проекти

mail18:10 | 21.10.2016прегледи 1214 коментарикоментари 0


Икономическият и бизнес център на Виетнам град Хошимин има голям интерес към инвестиции и съвместни производства в областта на високите технологии и в тази сфера има много възможности за инвестиции и съвместни проекти. Перспективи за сътрудничество има и в областта на инфраструктурата и управлението на транспорта, които са проблемни за многомилионния град. Това заяви председателят на Народния комитет на града Нгуен Тханх Фонг на среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски по време на посещението му във виетнамския град начело на българска делегация.

Министър Лукарски обясни, че инфраструктурата и контролът на транспорта са сфери, в които България има утвърдени стандарти и пое ангажимент да насочи вниманието на българските фирми към тези области, както и към областта на високите технологии. Той напомни, че с министъра на индустрията и търговията на СР Виетнам  Чан Туан Ан са се уговорили за провеждане на бизнес делегация през 2017 г. и покани фирми от Хошимин да участват в делегацията, за да може да обсъдят конкретни проекти. И двамата изразиха надежда, че срещите между българските и виетнамските компании ще станат регулярни.

Град Хошимин динамично развива икономиката си. Най-голямото пристанище и най-голямото летище на страната са в града. Разполага с железопътна гара и са изградени автомагистрали до провинциите около града. Икономиката на града и района около него се разви през последните 20 години много бързо, благодарение предимно на големите чуждестранни инвестиции. В резултат на това, ускорено развитие получиха химическата, машиностроителната, захарната, хранителната и нефтената промишленост. Днес в град Хошимин живеят около 12 милиона жители, а с околните селища населението му нараства до около 15 милиона души.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg