EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

12 магистрали завършва Турция до 2013

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

12 магистрали завършва Турция до 2013

mail18:13 | 26.09.2009прегледи 2938 коментарикоментари 0


Турското министерство на транспорта е подготвило мащабен план за развитие на пътната инфраструктура, който предвижда построяването да 2023 година на 4 773 километра нови пътища, които ще свържат източната със западната част на страната, съобщи турският вестник "Миллиет".
Планът предвижда до 2013 година, когато ще бъде отбелязана стогодишнината от обявяването на турската република, да бъдат изградени 12  автомагистрали, които ще превърнат Турция в истински мост между Европа и Кавказ, Близкия изток и Средна Азия. Магистралата Гебзе - Измир ще бъде с дължина 421 километра и ще преминава през Бурса.
Северната Мраморно-морска магистрала с дължина 361 километра ще започва от Адапазаръ, ще преминава покрай проливите на Истанбул и чрез планирания да бъде построен трети мост на Босфора ще стига до Къналъ.
С 433 километра дължина ще бъде автомагистралата Текирдаг-Чанаккале-Балъкесир, която ще свързва тракийския с егейския регион. Магистралата ще започва от Одрин  ще преминава с мост през Чанаккале, за да се влее в пътя Гебзе-Измир в окръг Балъкесир.
След като бъде изградена магистралата Айдън-Денизли- Анталия, с дължина 335 километра, ще бъде осигурена бърза връзка от Истанбул, Бурса, Измир и Айдън до турския курортен център Анталия.
 Автомагистралата Анкара- Измир, чиято дължина ще бъде 549 километра, ще преминава през Ескишехир, а пътят Сиврихисар-Бурса с дължина 202 километра  освен пряка и бърза  връзка между  двата града ще  осигури и свързване на двете магистрали Анкара-Измир и Гебзе -Измир.
Пътят Анкара -Къръккале- Делидже с дължина 120 километра ще разшири на север и на изток съществуващата магистрала Анкара-Истанбул.
Магистралата Афион-Бурдур-Анталия, който ще бъде 345 километра, ще бъде свързана с пътя Анкара-Измир и така ще осигури директна връзка между Анкара и Анталия.
360-километровият път Шанлъурфа - Хабур ще улесни движението в източната част на страната и заедно със 160-километровата автомагистрала Шанлъурфа - Диарбекир  ще
осигури връзка от Диарбекир до граничния пункт Хабур и до  Адана и Мерсин.
Магистралата, която ще свърже Истанбул и Анкара с Иран и Кавказ, ще започва от Гереде по  съществуващия вече път между Истанбул и Анкара и през Амасия, Ерзинджан Ерзурум и Агръ ще стига до граничния пункт Гюрбулак. В рамките на този проект ще бъде построена и отсечка, свързваща Самсун с Анкара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg