EUR 1.9558
USD 1.6714
CHF 1.8118
GBP 2.1501
CNY 2.4516
you tube
mobile version

12 млн. бедни китайци са мигриращи работници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

12 млн. бедни китайци са мигриращи работници

mail06:35 | 20.03.2020прегледи 10927 коментарикоментари 0


Епидемията от новия коронавирус няма да засегне реализирането на ключовата цел за намаляване на бедността в Китай до края на годината. Директорът на ръководната група за борбата с бедността и развитието към Държавния съвет, Лиу Юнфу, каза, че влиянието на епидемията в областта е сравнително голямо. Поради антиепидемичните мерки движението на хора и логистиката бяха засегнати.

Много бедни семейства разчитат на намирането на работа в други провинции, за да изкарват прехраната си. Миналата година близо 27,3 милиона бедно население се е преместило да работи по други места, докато тази година мигриращите работници са общо 14,2 милиона или 52% от миналогодишния брой.

Въпреки това, ситуацията с епидемията се подобрява, а предприетите от правителството мерки спомогнаха за ускоряване на миграцията. По думите на Лиу голяма част от задачите по съкращаване на бедността като цяло са приключили, поради което властите са уверени в консолидирането на резултатите и реализиране на главната цел по план./Радио Китай


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg