EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

11,5 млн.лв. за Южен централен район

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

11,5 млн.лв. за Южен централен район

mail12:50 | 06.03.2012прегледи 427 коментарикоментари 0


Петнайсет общини от региона взеха участие в поредния информационен ден по ОПАК за новия конкурс за проекти, насочен към общините. На събитието в Пловдив стана ясно, че общини от региона, които вече са бенефициенти по ОПАК, имат желание и готовност отново да кандидатстват по програмата по новата процедура по подприоритет 1.1 „Ефективна структура на държавната администрация". „За да няма опасност от двойно финансиране обаче, тези общини ще могат да кандидатстват само като целева група или чрез свои експерти в чужди проекти, т.е. в проект на други общини", уточни Ръководителят на Управляващия орган на ОПАК при откриването на информационния ден. Близо десет медии отразиха събитието.
До момента от Южен централен район по Оперативна програма „Административен капацитет" са одобрени 26 проекта за над 11,5 милиона лева. За вече реализирани дейности по тези проекти са разплатени близо 7 милиона лева. Само община Пловдив управлява два проекта по програмата за близо 1 млн. лева.
Най-много одобрени проекти по програмата има от областите Пловдив и Пазарджик (с по 7 проекта), 5 проекта се изпълняват в област Хасково, 4 в област Смолян и 3 - в Кърджали. Проектите са на общини, съдилища и неправителствени организации.
Информационните дни продължават тази седмица в градовете: Бургас, Варна, Ловеч и Враца.
 


Тагове: ОПАК, средства
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg