EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

115 000 кандидати за директни плащания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

115 000 кандидати за директни плащания

mail15:30 | 25.06.2015прегледи 1209 коментарикоментари 0


Над 115 000 земеделски стопани са подали заявления за подпомагане през Кампанията за директни плащания през 2015 година, съобщи Държавният фонд "Земеделие". По схемите за плащания на площ са заявени повече от 3,7 милиона хектара. Най-много са декларираните земи по Схемата за единно плащане на площ - над 3,6 милиона хектара. При схемите за подпомагане на сектора животновъдство най-много заявления - над 7800, са подадени по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ 3). В тях стопаните са декларирали за подпомагане над 1 милион животни. Следва Схемата за обвързано подпомагане за млечни крави (СМК), по която са подадени 6300 заявления и декларирани над 184 хиляди животни. От фонда припомнят, че през тазгодишния прием стопаните са кандидатствали с удължени срокове. Заявления за подпомагане без санкция се приемани до 29 май, а между 29 май и 23 юни стопаните можеха да подават своите заявления, но със санкция от 1 процент за всеки просрочен ден.

Още новини от ДФЗ

От 1 до 10 юли 2015 г. ще продължи приемът по схемата „Държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните”, реши Управителният съвет на ДФ „Земеделие” на последното си заседание.
Общият бюджет по схемата е 4 милиона лева, като средствата се предоставят на два транша. За първия транш се предвижда изплащане на 40% от общата сума, или 1,6 милиона лева. Останалите 60%, или 2,4 милиона лева, трябва да бъдат изплатени на втори транш.
Средствата покриват до 100% от административните разходи за създаване и поддържане на родословна книга и до 70% от разходите по изпитвания за определяне на генетичните качества или продуктивността на животните.
Помощта е насочена към животновъди, регистрирани като земеделски стопани. Предоставя се за подпомагане на селекционните дейности в животновъдния сектор под формата на субсидирани услуги от одобрени организации и от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ), в случаите в които няма одобрена развъдна организация за определена порода.
При кандидатстване за първи транш едно от изискванията за подпомагане е развъдните организации/ИАСРЖ да предоставят списък на земеделските стопани, с които имат сключен договор, а за втори транш - да представят сключените договори заедно със заявлението, подадено към развъдната организация/ИАСРЖ за извършване на дейностите - създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните.
Документи за кандидатстване се подават в областните дирекции на ДФ „Земеделие” по адрес на управление на развъдната организация/ИАСРЖ. Срокът за сключване на договорите и изплащане на първия транш от средствата е до 30 юли 2015 г. Според утвърдените указания за прилагането на помощта, кандидатстването за финансиране на втори транш трябва да бъде до 31 август, а изплащането му – до 25 септември 2015 г./ДФЗ
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960