EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1100 дела за КТБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1100 дела за КТБ

mail17:15 | 02.03.2017прегледи 1641 коментарикоментари 0


Към края на януари 2017 г. синдиците на КТБ АД (н) и техни законни представители, защитаващи интересите на банката, участват в над 1100 дела, като този брой непрекъснато нараства. Справката за разпределението на делата според вида на съдебното производство и общия материален интерес, за който се претендира, показва следното:

При анализа на съдържащата се в таблицата информация относно материалния интерес на предприетите от синдика на КТБ АД (н) действия във връзка със събиране и обезпечаване вземанията на банката, следва да се отчете факта, че синдикът използва всички позволени от закона способи за събиране и обезпечаване на вземанията. В тази връзка в някои от случаите едно и също вземане е предмет едновременно на заповедно, установително, изпълнително производство, както и се събира в рамките на универсално принудително изпълнение и/или по реда на ЗОЗ. При това е възможно едно и също вземане да се събира от различни задължени по кредита лица по различен процесуален ред с оглед осигуряване на по-голям процент на събираемост на дълга.

Съдебните производства приоритетно се водят в съдилищата на територията на Република България. Тези производства са триинстанционни, което означава, че за приключването им е необходимо време и резултатите от тях могат да се очакват в бъдеще. Следва да се има предвид и обстоятелството, че синдиците на КТБ АД (н) прилагат нови процедури в българското законодателство, за които няма съдебна практика.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg