EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1000 проверки от КЗП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1000 проверки от КЗП

mail13:02 | 05.05.2020прегледи 6354 коментарикоментари 0


От началото на извънредното положение Комисията за защита на потребителите е извършила над 1 000 тематични проверки – сред тях са както за предлагането на лични предпазни средства и дезинфектанти, така и за продажба лекарства по интернет, отпускани по лекарско предписание. Това съобщи пред „Хоризонт“ председателят на комисията Димитър Маргаритов.

Голям дял в настоящата ситуация на изолация заема онлайн поръчването на храна, както от ресторантите, така и като директна доставка от магазини на хранителни продукти за вкъщи, отбеляза Маргаритов. Въпреки ограниченията да се връща храна по подобие на останалите продуктови групи, има предвидени механизми за защита на потребителите, подчерта той.

„Когато говорим за срокове на годност, за етикет и съответно съдържание и проблеми, които са свързани с тази информация, то тогава потребителите имат своите права в пълен обем и трябва да реагират веднага, имат възможност да предоставят обратно тази стока, съответно да сигнализират нас и Българската агенция по безопасност на храните.“

Димитър Маргаритов потвърди появилата се информация за „такса коронавирус“ в една от куриерските фирми. Това е било установено при проверка на принципа „таен клиент“. Само по себе си това е нелоялна търговска практика, тъй като клиентът го разбира едва когато трябва да заплати начислената сума, коментира Маргаритов. Сега се проверява подобен казус с „такса наложен платеж“ в електронен магазин.


Тагове: КЗП, проверки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg