EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

100 хил.германци ползват данъчни оазиси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

100 хил.германци ползват данъчни оазиси

mail13:45 | 09.04.2013прегледи 496 коментарикоментари 0


В Германия услугите на "данъчни оазиси" използват много по-голям брой жители, отколкото се предполагаше досега - най-малко 100 хиляди души, съобщи електронното издание "Фокус", цитирано от ИТАР-ТАСС. Изданието разполага с хард диск с нови данни за предполагаеми укриватели на данъци. Информацията обхваща около 260 милиона трансакции, включително постъпления и тегления по сметки, запитвания за наличните средства, а също и консултации на клиенти на финансови институции в страни "данъчни убежища". "Фокус" посочва, че новите данни са предадени за анализ на германски компютърен експерт, който преди това е работил в банковия сектор. В списъка с лица, които извършват дейност в страни с облекчен данъчен режим, има "както германски пенсионери, така и милионери", включително руски и арабски предприемачи, живеещи или правещи бизнес в Германия.
В четвъртък стана известно, че анонимен източник е предоставил на медиите огромна база данни за укриватели на данъци. В базата има 2,5 милиона документа и списък със 130 000 души от над 170 страни, включително политици, олигарси, търговци на оръжие, представители на шоубизнеса, финансови брокери, припомня ИТАР-ТАСС. Според в. "Зюддойче цайтунг" документацията дава пълна представа за функционирането на "данъчните оазиси", тайните парични преводи и съмнителните сделки чрез използване на подставени фирми.
Министерство на финансите на Германия призова "Зюддойче цайтунг" и медийната компания Norddeutscher Rundfunk - NDR, получили базата данни, да предоставят документите на компетентните органи, но и двете медии отказаха, подчертавайки, че "пресата не е спомагателен орган на полицията, прокуратурата и данъчните власти".


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg