EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

100 хил. лв. глоба за ТЕЦ "Бобов дол"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

100 хил. лв. глоба за ТЕЦ "Бобов дол"

mail17:01 | 29.01.2021прегледи 484 коментарикоментари 0


Съдът в Дупница е потвърдил глоба от 100 хиляди лева за ТЕЦ "Бобов дол", се посова в съобщение на институцията. Наказателното постановление е издадено от РИОСВ-Перник, за неспазване на Закона за опазване на околната среда.

В началото на миналата година при извънредна проверка на горивната инсталация за производство на електрическа енергия в ТЕЦ "Бобов дол" е установено, че в централата работят два от енергийните котли, произвеждащи електрическа енергия.

Констатирана била употребата на неразрешен вид гориво - неопасни отпадъци, които се оползотворяват, чрез изгарянето им. От предоставена справка за количеството и характеристиката на ползваните суровини и горива през месец януари 2020 г. става ясно, че за целия месец, в горивната инсталация са изгорени 900 тона горими отпадъци.

През март, въз основа на установеното бил съставен акт, че топлоцентралата не е изпълнила условия от Комплексното разрешително, издадено от изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по околната среда към Министерството на околната среда и водите. На дружеството не е разрешено да използва като гориво при работа на инсталацията неопасни отпадъци и единственото позволено гориво за работата на централата, което дружеството може да използва, са въглища.

Съдът е счел, че наказателното постановление е правилно и законосъобразно и следва да бъде потвърдено. Решението на съда в Дупница може да бъде обжалвано пред Административния съд в Кюстендил.


Тагове: ТЕЦ, Бобов дол
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg