EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

100% от какаото за Монделийз ще идва Cocoa Life

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

100% от какаото за Монделийз ще идва Cocoa Life

mail15:38 | 10.05.2019прегледи 1313 коментарикоментари 0


Монделийз Интернешънъл обяви, че до 2025 г. програмата за устойчиво производство на какао Cocoa Life ще осигури 100% от какаото, необходимо за марките шоколад на компанията. Това ще е възможно поради обещаващите резултати в първите шест години на програмата, която помага да се създаде успешна верига за снабдяване с какао чрез увеличаване на добивите на съществуващите какаови ферми, изграждане на устойчивост в общностите при отглеждане на какаото и предотвратяване на обезлесяването.

Днес, 43% от брандовете шоколад на компанията съдържат какао, произведено чрез Cocoa Life. До 2025 г. всички международни и местни марки шоколади ще съдържат какао, доставено изключително чрез програмата. Това ще доведе и до увеличаване на броя на какаовите производители, които компанията подкрепя в шест страни, производители на какао: Гана, Кот д'Ивоар, Индонезия, Доминиканска република, Индия и Бразилия.

При старта на програмата през 2012 г. Монделийз Интернешънъл пое ангажимент да инвестира 400 милиона долара, с цел да се изгради успешна верига за доставка на какао, като се увеличи производителността в отглеждане на какаото и се подкрепят местните общности за подобряване на условията им на живот и бизнес. Днес, програмата работи директно с производителите на какао и местните общности с акцент върху развитие на уменията им, образование и достъп до основни ресурси, нужни за произвоството.

В програмата участвуват над 142 000 производители, които отглеждат повече какао в стопанствата си; програмата дава възможност на повече от 1400 общности да управляват собственото си развитие и да увеличат доставките си, с което се покриват 43% от шоколадовата продукция на компанията днес.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg