EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

100 млн.лв. приходи от концесии за полезни изкопаеми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

100 млн.лв. приходи от концесии за полезни изкопаеми

mail07:05 | 20.05.2018прегледи 2684 коментарикоментари 0


Добивът на полезни изкопаеми в България, изчислен на глава от населението, отбелязва устойчив ръст през последното десетилетие; производителността на труда е близо 2.5 пъти по-висока от средната за индустриалния сектор; средната годишна работна заплата е една от най-високите в България. Приходите от концесии също отбелязват ръст – от около 70 млн. лв. преди няколко години до близо 100 млн. лв. през 2017 г. Това каза енергийният министър Теменужка Петкова при откриването на Европейския минен бизнес форум, чието пето издание се провежда в София като част от програмата на българското председателство на Съвета на ЕС.

Събитието предоставя платформа на най-високо равнище за дискутиране на актуални въпроси пред минерално-суровинния отрасъл.

Министър Петкова припомни приемането през 2015 г. на актуализираната минна стратегия, благодарение на което днес секторът у нас разполага с ясна визия за своето развитие до 2030 г.

Промените в Наказателния кодекс, инициирани от Министерството на енергетиката, които инкриминират незаконния добив на подземни богатства, също съдействат за по-добри условия за растеж на фирмите, които работят на светло, подчерта тя.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg