EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

100 млн. евро авоари на българи в швейцарски банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

100 млн. евро авоари на българи в швейцарски банки

mail10:01 | 16.02.2010прегледи 1150 коментарикоментари 0


Не по-малко от 100 милиона евро са авоарите на малък брой българи в швейцарски банки, съобщи Националната агенция за приходите за bTV. Данъчните служби очакват от финансовото министерство на Германия информация за банковите сметки на българи в Швейцария, като става ясно, че това искане не е породено от задържането на хора по операция "Октопод".От НАП съобщават, че още в първите часове след оповестяването на информацията, че е възможно данъчните да научат собствениците на авоари в Швейцария, са получени редица запитвания какво би последвало от това. "Очакваме, че информацията, която ще получим да бъде за над 100 млн. евро за българи, които притежават депозити в швейцарски банки. Като съпоставим тези суми с това, което са декларирали в България, ще се установи дали са плащали данъци тук. Ние се съмняваме, че са плащали данъци", коментира Искра Славчева от дирекция "Данъчни спогодби" в НАП.
 Германските данъчни власти са изправени пред истинска вълна от самопризнания на данъчни измамници, след като в началото на февруари правителството реши да купи от информатор списък с имена на германски граждани, укриващи данъци в швейцарски банки, предаде Франс прес.
Говорител на министерството на финансите на Бавария, цитиран от "Файненшъл тамс дойчланд" съобщи, че за една седмица над 270 укриватели на данъци в провинцията са признали деянието си. В северния град Хамбург - най-богатият град в Германия - за три дни броят на самопризнанията се е увеличил от 10 на 88.
В други провинции също се съобщава за необичаен брой признания за укриване на данъци: 112 в Берлин, 174 в Долна Саксония, 113 в Хесен.  В Германия данъчната администрация е към провинциалната управа.    В национален мащаб в резултат на самопризнанията се очаква да бъдат събрани над 100 милиона евро данъчни постъпления.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165