EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

100 души от Фронтекс в подкрепа на границите ни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

100 души от Фронтекс в подкрепа на границите ни

mail10:15 | 16.08.2016прегледи 796 коментарикоментари 0


100 служители от европейската гранична агенция Фронтекс идват у нас, за да се включат в охраната на българските граници. 15 от служителите ще бъдат разположени на контролно-пропускателните пунктове, а 85 – на зелена граница. Хората на Фронтекс ще се установят на българско-турската и българско-сръбската граница, съобщи Гранична полиция.

Започва процедура по назначаването на директор на ГД „Гранична полиция“

В МВР започна процедура по назначаването на комисар Светлан Кичиков за директор на ГД „Гранична полиция“.
Светлан Кичиков е роден през 1967 г. в Бургас, завършил е висше образование във ВНВМУ „Никола Йонков Вапцаров”- Варна, специалност “Корабоводене за военно-морския флот”, магистър.
Получил е допълнителни квалификации в различни обучителни курсове.
Професионалният стаж в МВР на Светлан Кичиков започва през 1992г. когато е назначен на длъжност командир на граничен кораб. Последователно е заемал различни длъжности в регионалната гранична служба – Бургас. На 30 март 2015г. е назначен на длъжност началник на База Гранични полицейски кораби-Созопол.
Светлан Кичиков е командир на кораба „Обзор“, който в началото на годината /26.01. – 08.03.2016 г./ участва успешно в операцията на Агенция „Фронтекс“  „Посейдон морски граници“ на гръцко-турската морска граница.
В рамките на професионалния му стаж в МВР е награждаван многократно.

Вчера вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова прие оставките на главен комисар Антонио Ангелов и на старши комисар Йотко Андреев, ръководил процедурата по ЗОП и сключил договора за наемане на автобус за транспортиране на незаконно преминали лица и задържани лица във вътрешността на страната. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двамата заемат постовете съответно началник на "Гранична полиция" и зам.-началник на граничарите.

Още вчера по разпореждане на ръководството на МВР започна обстойна проверка и преглед на процедурата. Проверката ще продължи до изясняване на всички детайли.

Премиерът Бойко Борисов лично разпореди на вътрешния министър Румяна Бъчварова да освободи цялото ръководство на „Гранична полиция" заради обществена поръчка. Уволненията идват след скандал с обществената поръчка на „Гранична полиция" за превоз на мигранти възложена на арестуван за трафик на хора, припомня БГНЕС . Трафикантът е избран да превозва мигрантите към центровете за настаняване. Пред журналисти в Ловеч Борисов коментира разпореждането си към министъра на вътрешните работи да поиска оставките на ръководството на „Гранична полиция" във връзка с информацията, че обвинен за трафик на мигранти е спечелил обществена поръчка на главната дирекция.

„При тези усилия, които полагаме – и армия, и гранична полиция, и редовият състав, и моряците, които служат, както и нашата лична ангажираност ежедневно, да има такова недоглеждане (не мога да кажа какво е, защото в момента текат проверки по случая), трябва да се понесе отговорност, а отговорност за такъв скандал носят директорът и заместник-директорът", каза Борисов. По думите му, задача на длъжностните лица на тези позиции е да не допускат да се случват подобни неща. „След като не са взели такива мерки и не са го предотвратили, се надявам в рамките на днешния ден вицепремиерът да постави нови хора на техните места", посочи Борисов.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg