EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10 хил. резервации за морската връзка Кипър - Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 хил. резервации за морската връзка Кипър - Гърция

mail18:14 | 21.06.2023прегледи 591 коментарикоментари 0


Резервациите за морската връзка Кипър - Гърция от началото на експлоатацията на линията надхвърлиха 10 000, каза заместник-министърът на корабоплаването Мария Хаджиманолис по време на срещата си с гръцкия посланик в Кипър Йоанис Папамелетиу, предаде за БТА кипърската агенция КНА.

Морската връзка Кипър – Гърция беше възстановена миналата година след прекъсване от над 20 години и това стана с помощта на  държавна субсидия, се уточнява в прессъобщение от министерството на корабоплаването.

Хаджиманолис похвали големия интерес към морската връзка и информира гръцкия дипломат, че поради засиленото търсене от тази година връзката ще включва и пътувания от пристанището на Ларнака.

Тя също така благодари на Папамелеметиу за „значителния принос“ към проекта на Гърция и на всички гръцки държавни служби, както и на пристанищната организация Пирея.

Освен това Хаджиманолис информира Паламелетиу, че след изборите в Гърция ще отправи покана към новия гръцки министър на корабоплаването в края на юни да присъства на Кипърската морска конференция, която ще се проведе в периода 8-11 октомври 2023 г./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg