EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10 хил. крони на мигрант да напусне Норвегия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 хил. крони на мигрант да напусне Норвегия

mail16:35 | 27.04.2016прегледи 3845 коментарикоментари 0


Норвегия

Норвежките миграционни служби предлагат 10 хил. крони (2100 лева) на 500 мигранти, искащи убежище в страната, стига да я напуснат доброволно и да се завърнат в родината си. Предложението ще важи шест седмици до изчерпване на предлаганите средства, пише The Local.
„Трябва да поощрим доброволното завръщане, като им даваме малко пари, за да си тръгнат. Това ще ни спести пари, защото е скъпо да има хора по центровете за прием на мигранти“, заяви норвежкият министър на интеграцията Силви Листхауг. Миграционните служби съобщиха, че все повече мигранти са готови да приемат предложението, защото има бариери пред получаването на работа или образование в страната.
За да могат да получат средствата, търсещите убежище трябва да са просрочили своят законен период за престой в страната. От миграционната служба подчертаха, че бонусът ще стимулира по-бързото доброволно завръщане на хората по родните им места.

Германия

През последните два месеца пристигащите в Германия мигранти от държави като Алжир, Тунис и Мароко са значително по-малко, съобщава баварският вестник Die Sueddeutsche Zeitung. През януари 2016 г. във ФРГ са регистрирани 3356 молби за убежище от граждани на северноафриканските държави, но още през февруари броят им е паднал до 599, а през март - до 480, сочат данни от Федералната служба за миграцията и бежанците.
Като основна причина за отлива на кандидати за убежище от Северна Африка властите изтъкват подготвяния закон, по силата на който Алжир, Мароко и Тунис ще бъдат класифицирани като сигурни страни на произход. Законодателният акт значително ще ускори процедурите по депортация на техни граждани, убедени са от Федералната служба за миграцията и бежанците.

Гърция

Почти две трети от гръцките граждани изпитват съмнения, че бежанците в страната ще могат да се интегрират към обществото. Това сочи проучване, цитирано от електронното издание Ekathimerini.
Общо 65 % от участвалите в телефонната анкета са на мнение, че търсещите убежище не са в състояние да се интегрират. На противна позиция са 27 % от участвалите в проучването. Половината от респондентите за признали, че възприемат бежанците като заплаха за националната сигурност на страната. Противниците им са 41 % от анкетираните.
Три четвърти от гърците вярват, че проблемите с бежанците ще се задълбочат, ако те бъдат трайно настанени в техните квартали. Заплаха от това не виждат едва 22 % от респондентите.
Проучването показва още, че по-голямата част от гражданите на балканската държава (65 %) имат негативно отношение към ролята на неправителствените организации и доброволците за разрешаване на проблемите на бежанците.

 

Източник:агенция Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153