EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

10-те най-добри ваканционни дестинации за 2017

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10-те най-добри ваканционни дестинации за 2017

mail06:35 | 18.11.2016прегледи 3466 коментарикоментари 0


Къде да отидем следващата година на почивка - може би във Финландия или в Колумбия? Помощ при отговора на този въпрос ни дава Best of Travel - една класация на Lonely Planet, представена от германския икономически вестник Handelsblattи цитарана от Инфосток.

От Lonely Planet ни представят 10-те най-добри ваканционни дестинации за 2017 година. Следва и класирането:

На 10-та позиция според класацията е Етиопия. Страната се намира в Североизточна Африка и има около 94 милиона жители. Етиопия е дом на многобройни културни съкровища от най-дълбока древност. Ако посетите страната ще може да се насладите на красотата на църквите в скалите на Тигрей, както и на езорото Тана, а за по-любопитните ще бъде изключително преживяване да бъдат свидетели на обработката на семена.

На 9-то място е Мианмар, също известна като бившата Бирма. Страната е разположена в Югоизточна Азия, граничи със страни като Тайланд, Индия, а също и Китай. В страната има около 53 милиона жители и процъфтява след края на военната диктатура. Посетителите на тази дестинация ще могат да видят разрушените градове, но също така ще могат и да разгледат реликвите от колониалната епоха на страната.

На 8-мо място е Оман. Около 4 милиона души живеят в страната, която се намира в югоизточната част на Арабския полуостров. Оман има много забележителности, които да предложи на своите посетители. Страната е доста популярна сред туристите. В Оман можем да наблюдаваме пустинен пейзаж, както и ориенталските градове, които се намират в подножието на високите планини в страната. За много туристи Оман е универсалната дестинация, ето защо той попада и в топ 10.

На 7-мо място е Монголия. Тя е известна като земя на Чингиз хан, както и страната на обширните степи. В централноазиатската държава живеят около 3 милиона души. Сред тях са много номадски народи. През 2017 година Монголия ще разполага с ново летище, както и гигантски по размери нов хотел в Улан Батор, който струва 450 милиона евро и ще носи името Шангри-Ла комплекс.

На 6-то място е Бермудски острови. Бермудските острови са британска отвъдморска територия в Атлантическия океан, която се състои от 181 острова, като 8 от най-големите острови са свързани с мостове. Бермудите са посещавани най-често от американски туристи, като те представляват дом за около 65 000 души. Ако сте страстен почитател на ветроходството, то вие задължително трябва да посетите бермудските острови, които са характерни и с благоприятните си ветрове, които са идеални условия за ветроходството.

На 5-то място е Непал. Страната се простира в Южна Азия и по-конкретно в Хималаите. През 2015 година тя бе засегната от силно заметресение. Въпреки това много архитектурни чудеса са оцелели, които са изключителни забележителности за туристите. В столицата все още има много храмове и дворци, на които посетителите могат да се възхитят.

На 4-то място е Доминика. Досега карибският остров Доминика е останал недокоснат от масовия туризъм и следователно е все още много естествено, че единствените небостъргачи тук са кокосовите дървета, пишат от Lonely Planet. На острова има бутикови хотели и крайпътни заведения за хранене.

На 3-та позиция е Финландия. През 2017 година финландците ще празнуват своята 100 годишнина от Независимостта си, ето защо в страната ще има множество празнични събития, които със сигурност ще представляват силен интерес за туристите.

На 2-ро място Колумбия. Не случайно Колумбия е на второ място в класацията. Страната е съвкупност от градове от колониалните времена, високите върхове на Андите, горите на Амазонка  и мистериозни руини в джунглата, които привличат особено любителите на природата. Диви плажове, мек пясък и лазурно море допълват естествения пейзаж в Колубмия.

На 1-во място е класирането на Lonely Planet е Канада, втората по големина страна в света. Честването на своята 150-годишнина, слабият канадски долар, както и недокоснатите природни кътчета на тази прекрасна страна оказват силно влияние върху решението ни да изберем именно Канада за своята туристическа дестинация през 2017 година.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg