EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

10% по-високи заплати за транспорта в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10% по-високи заплати за транспорта в София

mail20:50 | 12.07.2019прегледи 878 коментарикоментари 0


Столичният общински съвет /СОС/ прие на сесията си доклад относно подписване на споразумение за сътрудничество между Столична община, "Столичен автотранспорт", "Столичен електротранспорт", "Метрополитен", "Център за градска мобилност", КНСБ и КТ "Подкепа" за увеличение на заплатите на водачите с по 10 процента през следващите три години.
След дълги и тежки преговори със синдикатите, по тяхно предложение, се прие тригодишна програма за увеличаване на заплащането на всички работещи в транспортните дружества с 10 процента на година през 2020 г., 2021 г и 2022 година, посочи кметът. Всяка година ще сме длъжни да внасяме в СОС със приемането на бюджета, средства които да осигурят този ангажимент, подчерта Фандъкова. Тя изрази съжаление, че групата на БСП в СОС не е подкрепила доклада за увеличение на възнагражданенията на водачите. "Но хората трябва да знаят това", каза Фандъкова.
Тя припомни, че от 1 февруари тази година заплатите на всички работещи в четирите общински транспортни дружества бяха увеличени с 10 процента. А от 21 април е постигнато споразумение за увеличаване с още 10 процента на заплатите на водачите в автотранспорта, електротранспорта и метрото. Заплатите на водачите тази година са увеличени с общо 20 процента със средства от бюджета на Столичната община, посочи кметът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg