EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

10% от парите си инвестираме в акции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10% от парите си инвестираме в акции

mail10:20 | 03.06.2016прегледи 1029 коментарикоментари 0


Под 10% от спестяванията си българите инвестират в акции, облигации, пенсионни и взаимни фондове - по данни на банки и небанкови институции. За сравнение при европейците делът на тези инвестиции като част от спестяванията им надхвърля 30%, като се наблюдава засилен интерес към вложенията в акции.

За да стимулират активността на индивидуалните инвеститори в България, БФБ-София и Централен депозитар организират за втора година „Ден за акции“. Целта на инициативата е подобряване на инвестиционната култура и увеличаване на знанието за капиталовите инструменти в страната ни. 15 инвестиционни посредника участват в „Деня за акции“, който ще се проведе на 8 юни 2016 г.

В „Деня за акции“ всички индивидуални инвеститори (физически лица), директни клиенти на български инвестиционни посредници, ще могат да закупят или продадат акции от Основен пазар на БФБ-София без такси и комисиони към Борсата, Депозитаря и участващ в инициативата инвестиционен посредник.

Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с не повече от 2,000 лв. на единична изпълнена поръчка.

Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ-София и Централен депозитар в „Деня за акции“ няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg