EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10 начина да спечелите пари по празниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 начина да спечелите пари по празниците

mail14:04 | 21.12.2009прегледи 686 коментарикоментари 0


Изследване на American Research Group показва, че американците смятат да похарчат средно $ 410 за подаръци по време на празниците. Това означава, че доста от тях могат да са финансово притеснени в края на месеца. Затова сайта investopedia.com предлага няколко начина да подкрепят приходите си през следващите седмици.

1. Помислете за търговия на дребно и временна работа
Продавачите на дребно обикновено се  нуждаят от допълнителен персонал, който да им помогне с големият брой клиенти по време на празниците. Затова трябва да се обадите в няколко магазина и да проверите дали има свободни позиции. Освен това по празниците много хора си взимат отпуска, за да пътуват. Това отваря свободни позиции, макар и временно. Свържете се с агенции за временна работа, за да разберете какви позиции са свободни и какво трябва да направите, за да започнете почасова работа. Освен това може да зарадвате шефа си, като пожелаете да работите допълнително. И в трите случая ще спечелите допълнителни пари.

2. Продавайте уменията си
Ако живеете в сравнително богат квартал, със сигурност ще има група хора, които искат да украсят домовете си и затова ще се нуждаят от хора. Ако имате талант примерно да правите коледни сладкиши, нека приятелите ви, колегите ви и съседите ви разберат. Трябва обаче да предложите нещо различно от това, което има по магазините. Ако сте артистична натура и може да правите декорации, възползвайте се. Раздайте рекламни брошури, за да знаят хората. Ако можете  да плетете, шиете, бродирате, предложете на приятелите си да направите уникални подаръци за техните близки.

3. Купете на по-ниска цена и продадете на по-висока
Ако имате желание, може да отделите малко време за закупуване на продукти, които се предлагат с голямо намаление. След това да ги предложите в сайтове за продажба на по-висока цена. Бъдете готови обаче, че тази идея е споходила доста хора и конкуренцията ще е голяма.

4. Предложете услуги за пътуване
Милиони американци планира да пътуват по празниците. Може да се възползвате и да направите малко пари, като им предложите услуги в тази област. Предложете да се грижите за домашните им любимци, за домовете им, да събирате пощата им или да им осигурите превоз до летището.

5. Намалете разходите си
Преди края на годината направете няколко изчисления за това дали може да си върнете част от данъците. Ако това е така, значи до момента сте плащали повече данъци. Вместо да позволите Чичо Сам да вземе парите ви, намалете разходите си и използвайте вие тези спестени пари

6. Картички, пликове, пощенски марки, о Боже!
Използването на пощенски услуги по време на празниците си е голям бизнес. Американските пощи са изчислили, че за периода между Деня на благодарността и Коледа ще изпратят картички и писма на стойност $ 16.6 млрд. защо не предложите да се заемете с цялата неприятна процедура по изпращане на писмо- попълване на адреси, залепяне на марки, опаковане на колети.

7. Опаковайте подаръци
Семейства, които са заети, но имат солиден бюджет, ще платят на хора, за да опаковат подаръците им. Отидете в малки магазини, разпитайте приятели или съседи, питайте в училището на вашите деца, дали може да направите малка сергия, където да предлагате опаковане на подаръци.

8. Продайте книги и учебници
Ако сте студент и вече сте минали първия си семестър, продайте старите си учебници или в някоя книжарница, или на други студенти или по интернет

9. Нека бъде светлина
По Коледа всеки иска домът му да блести. Предложете коледни лампички и декорации за домовете, като освен варианта да ги продавате, може да давате светлинните украси и под наем.

10. Сърфирай в мрежата
Google е велик, но кога за последно сте се ровили в търсачка за сайтове, които дават бонуси към вашия акаунт.  Направете го и може да замените натрупаните точни за карта за подаръци или за пари в брой.

Тези небрежни методи ви дават страхотна възможност да спечелите малко пари по празниците. Бъдете креативен, отворен към нови идеи и със сигурност ще напълните джоба си с малко допълнителни финикийски знаци.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165