EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

10 млн.евро в погранични проекти България - Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 млн.евро в погранични проекти България - Турция

mail16:10 | 24.07.2019прегледи 513 коментарикоментари 0


Нови 10 млн. евро ще бъдат инвестирани в пограничния регион между България и Турция в проекти за опазване на околната среда и развитието на устойчив туризъм. Те се отпускат по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП: България-Турция /2014-2020 г./, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Зам.-министърът Деница Николова и зам.-министърът на външните работи на Турция Фарук Каймакчъ са връчили в министерството договорите на бенефициентите, сключени по втората покана за подаване на проектни предложения по програмата. Общо 23 проектни предложения започват своята реализация с осигуреното финансиране, а до дни ще бъдат подписани още 11 договора, е уточнила Николова.

В рамките на първата покана за набиране на проекти са сключени 43 договора за 10 млн. евро, 41 от които вече са изпълнени, е съобщила още тя. По думите й това е една много важна програма за трансграничните региони с ресурс от 28 млн. евро. В рамките на обявените покани за набиране на проекти са подадени 325 предложения, е съобщила зам.-министър Николова.
Зам.-министърът Фарук Каймакчъ е поздравил бенефициентите за успешните проекти и е казал, че Турция отдава голямо значение на близките си отношения с България. Дотук ние изпълняваме по най-добрия и хармоничен начин програмата за трансгранично сътрудничество вече 10 години, е посочил зам.-министърът.
Програмата Interreg-ИПП: България-Турция /2014-2020 г./, насочена към укрепването на капацитета за трансгранично сътрудничество, обхваща областите Бургас, Ямбол и Хасково за България и провинциите Одрин и Къркларели - за Турция. Общият размер на средствата в настоящия програмен период е почти 30 млн. евро.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg