EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10 млн. евро на Дания за безработица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 млн. евро на Дания за безработица

mail10:00 | 03.08.2010прегледи 749 коментарикоментари 0


Европейската комисия отпусна днес 10 милиона евро на две големи датски инженерни компании - Linak A/S и Danfoss за трудоустрояване на 1150 служители, изгубили работата си заради рецесията.
Икономическата криза и съпътстващата я рецесия засегна тежко компаниите в инженерния сектор заради силно намалялото търсене на механична и електронна техника. На хората, останали без работа, им е много трудно да се прехвърлят в други сектори.
Сигурен съм, че с тези средства на датските работници ще им бъде по-лесно да си намерят нова работа, заяви комисарят Ласло Андор, който отговаря за трудовата заетост, социалните въпроси и включване.
Средствата се отпускат от специалния фонд на Европейската комисия, създаден през 2006 г. по инициатива на председателя на комисията Жозе Мануел Барозу за посрещане на отрицателните последици от глобализацията върху трудовата заетост в
Европейския съюз. По-късно фондът започна да се използва като средство за "бързо реагиране" за противодействие на финансовата и икономическа криза в ЕС.
След 2007 г. във фонда са изпратени 65 молби за финансова подкрепа на обща стойност 365 милиона евро. Повечето страни в Европейския съюз, включително силно развити като Германия, Франция, Холандия, Швеция, са се обръщали за подкрепа от него.
Според Европейската комисия България не е изпращала молба за помощ от фонда.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg