EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10 млн. евро за Варна & Добрич

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 млн. евро за Варна & Добрич

mail14:40 | 14.11.2014прегледи 1881 коментарикоментари 0


10 млн. евро ще подпомогнат Варна и Добрич, които пострадаха от наводненията през лятото. Европейската комисия вече е одобрила тези средства. Това заяви еврокомисар Кристалина Георгиева по време на кръгла маса на тема „Активна младеж чрез социални иновации“ в сградата на Европейския парламент в Брюксел, цитирана от Фокус.

Георгиева посочи още, че тези средства трябва да бъдат потвърдени от Парламента и от Съвета. „Според мен, това ще стане в следващите дни. Ние сме в разгара на бюджетните преговори. Аз от сутрин до вечер се занимавам с бюджета на Европа, включително и с Фонда за солидарност и разчитам, че в следващите дни ще имаме успех.

Преговорите по бюджета вървят буквално тази седмица и днес, петък, ще бъде много критичен ден за това, да постигнем споразумение между Съвета, Парламента и Комисията. Ако това не стане днес, все пак ще стане в близките дни и в този пакет има средства, които се предназначени за Варна”, посочи Кристалина Георгиева.

По отношение на намаляването на вноската на България в Европейския съюз, тя посочи, че това вече е постигнато. „Това ми беше първата задача като човек, който отговаря за бюджета на Европа, защото тази година имаме изключително голям размер на преводите, които трябва да се направят от едни страни към други”, каза Георгиева. Тя добави, че всъщност България е платила по-малко и сега трябва да доплати.

„За нас това е около седем млн. евро и с решението, което взехме в комисията даваме възможност на България до първи септември догодина да направи тази вноска”, каза още Кристалина Георгиева.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1050