EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10 държави на военно изложение "Хемус"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 държави на военно изложение "Хемус"

mail10:30 | 30.05.2012прегледи 589 коментарикоментари 0


Индустриален форум, който ще се проведе за първи път в рамките на Международната изложба „Хемус 2012“, ще събере представители на администрацията, фирми, бизнес сдружения и научни работници, за да създадат обща платформа за модернизиране на военно-промишления комплекс. Целта е да се помогне на индустрията при разработването на инвестиционни програми, базирани на нови технологии.
По този начин българските компании по-бързо ще се интегрират в европейския пазар и ще разширят достъпа си в страни извън ЕС. Повишаването на ефективността на разходите за отбрана е другият очакван резултат от работата на Индустриалния форум.
Меморандум за неговото учредяване ще бъде подписан на 30.05. 2012 г. в Международен панаир Пловдив. Същият ден там се открива изложението „Хемус 2012“, което ще продължи до 2 юни с участието на фирми от 10 държави. Изложителите са с 10% повече в сравнение с предишното издание.
Идеята за Индустриалния форум възниква през 2010 година. Инициативата има за цел да се активизират партньорските отношения между държавата, бизнеса и и науката в областта на отбраната и сигурността.
На учредяването на Индустриалния форум ще присъства министърът на отбраната Аню Ангелов, както и представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, на Министерството на вътрешните работи, на Сдружение „Българска отбранителна индустрия“, фирми, бизнес организации, научни и изследователски центрове.
Проявата е част от съпътстващата програма на „Хемус 2012“. Тя включва още 6-а международна конференция „Решения и технологии за интелигентна отбрана“, демонстрации на въоръжения и боеприпаси на Централния артилерийски полигон „Змеево“, съвместна демонстрация на бойни умения в екстремни ситуации на формирования на армията и МВР, исторически преглед на българските военни облекла.
Пред палата 3 на панаирния комплекс в Пловдив Министерството на отбраната и Българската армия ще покажат автобронетанкова техника, въоръжение и оптически прибори, средства за индивидуална балистична защита, комуникационни и информационни изделия, специална и авиационна техника. Водещи български и чуждестранни компании ще представят модерно оборудване и технологии в сферата на отбраната, антитероизма и сигурността. Така „Хемус 2012“ дава цялостна представа за развитието на тази индустрия и иновациите, свързани с нея.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053