EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10 години синхрон между трите вида транспорт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 години синхрон между трите вида транспорт

mail10:13 | 04.10.2010прегледи 721 коментарикоментари 0


Новата републиканската транспортна схема ще се въвежда за период от 10 години, тъй като тогава изтича срокът на последния сключен договор по сегашната схема,съобщи Симеон Арнаудов, изпълнителен директор на ИА "Автомобилна администрация".
Идеята на тази реформа е да бъдат синхронизирани основните видове транспорт, като в разписанията на първо място стои железопътният, а с него ще бъде обвързан междуградският и общинският транспорт. С предлаганите промените в схемата начални и крайни спирки на автобусите ще има само в населени места с над 30 хил. души, припомни Арнаудов.
Промените в Закона за автомобилните превози е насочен на 90 процента към борбата със сивата икономика и с явленията, които го задушат, коментира още той. Автомобилният сектор е най-развитият и с най-голям дял в областта на транспорта, каза експертът. Той подчерта, че в новия закон изцяло ще бъде променена наказателно-административната част с цел избягването на субективния фактор. Като пример в това отношение Арнаудов даде определянето на различните глоби и санкции, които са в
широк диапазон и определянето им в момента е изцяло субективно.
Общо 20 на сто от приходите от финансови санкции при автомобилните превози се връщат в ИА "Автомобилна администрация", където ще бъдат изразходвани единствено за капиталови разходи, информира още Симеон Арнаудов.
От БДЖ съобщиха, че предстои преструктуриране на дружеството в холдинг до две години, с което ще се създадат условия за влизане на чуждестранни инвеститори и ще се освободят излишните разходи.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg