EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10 банки се подготвят за Brexit

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 банки се подготвят за Brexit

mail10:40 | 08.09.2017прегледи 9149 коментарикоментари 0


По-малко от 10 от общо около 40 банки, развиващи европейски бизнес във Великобритания, са поискали лиценз, за да развиват дейност в ЕС след Brexit. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници от регулаторните власти.

Бавният темп на подаването на молби създава опасения в Европейската централна банка (ЕЦБ), върховният банков регулатор в ЕС, че някои финансови компании не правят достатъчно, за да се подготвят за Brexit-a.

През последните два месеца се увеличи броят на банките, заявяващи, че планират да създадат нови подразделения в ЕС след Brexit-а, като повечето големи американски, британски и японски банки казаха, че ще установят свои учреждения във Франкфурт или Дъблин. Но източници от регулатора посочват, че все още има твърде малко официално подадени молби за лицензи.

За създаване на ново подразделение в ЕС са необходими 18 месеца или повече, поради преместването на персонала, оборудване с необходимите технологии и промяната на договорните условия с клиентите от ЕС.

Компаниите в ЕС зависят за финансирането си от световни банки, чиито европейски подразделения в момента повечето са в Лондон.

Големите банки предупредиха, че "твърд" Brexit ще доведе до финансова нестабилност, ако те внезапно изгубят достъп до пазарите в ЕС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg