EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

10 гиганта против ВЕИ субсии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

10 гиганта против ВЕИ субсии

mail15:00 | 17.10.2013прегледи 866 коментарикоментари 0


Ръководителите на 10 големи европейски енергийни групи отново настояха пред Брюксел да се спрат субсидиите, отпускани на някои възобновяеми енергии като вятърната и поискаха финансиране на централите на газ, които, според тях, са необходими, за да се преодолеят пиковете на потребление най-вече през зимния период, предаде Франс прес.
"Трябва да се спрат субсидиите за възобновяемите енергии", подчерта президентът на италианската компания ENЕL Фулвио Конти, отбелязвайки, че на енергийния пазар в Европа вече има свръхмощности.
"Нуждаем се от по-хармоничен пазар, когато става дума за мощностите. Настояваме възобновяемите енергии да бъдат интегрирани в реалния пазар и да се спрат субсидиите", заяви шефът на френската група GDF-Suez Жерар Местрале.

Групата на десетте енергийни компании включва Газ дьо Франс - Сюез, италианските ENI и ЕНЕЛ, германските E.ON и RWE, шведската Vattenfall, испанските GazNatural Fenosa и Iberdrola, холандската GazTerra и чешката CEZ. Енергийната политика на ЕС е изправила Европа пред заплахата от каскадни спирания на електрозахранването през периодите на пиково потребление, предупредиха ръководителите на 10-те енергийни компании в Европа, на които се пада половината от производството на цялата енергия в ЕС, съобщи ИТАР-ТАСС.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg