EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

1 млн. лв. загуби на български фирми от блокадата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1 млн. лв. загуби на български фирми от блокадата

mail09:21 | 26.01.2010прегледи 529 коментарикоментари 0


Заявления за над 1 млн. лв. загуби са подали български фирми, заради блокадата на границата от гръцки фермери от началото на протестните действия. Това обобщава Кризисният щаб, който бе сформиран по разпореждане на премиера Бойко Борисов за оценка на загубите от блокираната граница с Гърция.
До момента на горещите линии, обявени в трите министерства -Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Министерството на земеделието и храните са постъпили общо 42 сигнала. Сигналите са подадени от браншови организации и компании с декларирани загуби заради блокадата на границата ни.
Във връзка с прогнозата за влошаване на метеорологичната обстановка от Кризисния щаб  препоръчват на областните управители да предприемат допълнителни действия за осигуряване на благоприятни здравно-медицински, хигиенни и други условия.  Фирмите подали сигнали трябва да събират документи, които да доказват размера на загубите, съветват от щаба.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg