EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

1-ви септември: 5% по-скъпи самолетни билети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

1-ви септември: 5% по-скъпи самолетни билети

mail06:25 | 30.06.2015прегледи 1206 коментарикоментари 0


С повече от 5% ще поскъпнат самолетните билети на авиокомпаниите от LH Group Airlines заради нова допълнителна такса /DCC/ от 16 евро, кято се въвежда от 1 септември 2015 г., съобщиха от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. На 2 юни 2015 г. Lunfhansa Group обяви, че всички авиокомпании, включени в групата, ще въведат таксата за всеки билет, издаден през глобалните резервационни системи, независимо от дестинацията и маршрута.
От 01 септември 2015 таксата ще стане част от ценообразуването на билетите на всички авиокомпании от LH Group Airlines – ufthansa, Austrian Airlines, Swiss и Brussels Airlines.
Според експерти на АБТТА това ще увеличи допълнително цените на самолетните билети на авиокомпаниите в Lunfhansa Group средно с повече от 5% и ще затрудни прозрачния достъп на потребителите до цените на авиокомпаниите. Освен това ще бъдат силно намалени възможностите за предлагане на комбинирани полети и маршрути с други превозвачи извън LH Group Airlines.
На практика това е опит да бъдат лишени българските потребители от възможността да бъдат професионално обслужвани и информирани от българските туристически и ИАТА агенции, ползващи услугите на глобалните резервационни системи, коментират експерти от TheExperts.
Според АБТТА новата политика на Lufthansa противоречи на европейската тенденция за подобряване защитеността на потреблението в електронна среда и повишаване прозрачността на ценообразуване. Затова от асоциацията препоръчват на българските потребители на въздушни транспортни услуги да продължат да търсят професионалния и безпристрастен съвет на туристически и ИАТА агенти, за да се ориентират в джунглата от тарифи, летищни, горивни и други съпътстващи такси в цените на самолетни билети и да получат качествена услуга с внимание и разбиране към техните желания.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876