EUR 1.9558
USD 1.6478
CHF 1.8189
GBP 2.1393
CNY 2.4378
you tube
mobile version

Яйца от 6 български региона в Кауфланд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Яйца от 6 български региона в Кауфланд

mail11:07 | 19.05.2020прегледи 334 коментарикоментари 0


През цялата година Kaufland България предлага продукцията на български производители на яйца от 6 региона в страната, сред които Кюстендил, Добрич, Мизия и Поликраище. По този начин компанията предоставя на потребителите целогодишен избор от основно български яйца. Великден е единственият период в годината, когато компанията допълва асортимента си и с 10% внос на бели яйца, които потребителите специфично търсят за боядисване. Заедно с българските млечни продукти яйцата формираха общо над 63% от продажбите на българска продукция при свежите храни, предлагани от търговската верига през 2019 година. 

Един от дългогодишните партньори, на които веригата разчита за качествени български яйца, са „Яйца и птици Зора“ – най-голямата птицеферма в България, намираща се в село Дончево в плодородна Добруджа. Хората на „Яйца и птици Зора“ полагат традициите в отглеждането на птици и производството на качествени български яйца. Дългогодишният опит и натрупана експертиза в областта им позволяват днес да отглеждат средно 700 000 носачки годишно и да произвеждат 140 милиона броя яйца на година за българската трапеза.

Обемите, с които работят са точно толкова високи, колкото и качеството на продукцията им. Гарантират го със затворения производствен цикъл – от обработката на собствени земеделски земи за добив на чист растителен фураж за птиците, през собствена развъдна ферма, където се отглеждат високопродуктивни птици, люпилня и първият у нас заготвителен цех, където се приемат, окачествяват, сортират и пакетират яйцата. 

Отглеждат птиците, като ги изхранват със зърно, което не е третирано с азотни торове и хербициди, а фуражите им са чисти от добавки от животински произход. Строго правило, за което се следи непрекъснато, е във фермата да не се прилагат антибиотици. 

„Работим с Kaufland от самото начало и имаме еднакво високи критерии за качеството на продукцията. Компанията винаги е била коректен, изряден и надежден партньор за нас“, коментира Иван Иванов, изпълнителен директор на компанията. 

Устойчивото партньорство с български производители е приоритет от самото начало на компанията у нас. Тя работи с български производители и доставчици от общо 26 региона на страната, тоест от почти всеки регион у нас. С най-голям брой производители компанията работи в регионите на Пловдив, София, Хасково, Велико Търново, Пазарджик, Ловеч и Сливен. Родните производители формират над 60% от общия брой производители, с които веригата работи, а над 86% от оборота на компанията е формиран от български доставчици. 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg