EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

Цените на парно и ток се запазват

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цените на парно и ток се запазват

mail19:20 | 03.10.2019прегледи 402 коментарикоментари 0


30 на сто от цената на битовия ток през 2020 година ще се определя от цената на електричеството на свободния пазар, съобщи в Пловдив председателят на КЕВР Иван Иванов. Това обаче е решение, което ще вземем от  1 юли следващата година, уточни той. 

Преди това КЕВР ще направи предложение на депутатите от Комисията по енергетика в Народното събрание да бъдат приети промени в Закона за енергетиката, където да бъде описана схемата на либерализация на цената на битовия ток. Искаме не чрез наш подзаконов акт, а чрез закон да се определи крайната дата на пълната либерализация и начина, по който това ще бъде извършено, обясни Иван Иванов. 

Проектосхемата предвижда три стъпки-30 на сто свободна цена в микса през 2020г. , 60 % през 2021 и пълна либерализация през 2022 година. До края на годината цените на тока и парното остават без промяна, тъй като влязлото в сила днес поевтиняване на природния газ е минимално, каза още председателят на КЕВР.

В Пловдив ръководителите на енергийните регулатори от балканските страни, обединени в Балкански консултативен форум, подписаха споразумение за ускорена либерализация на регионалния пазар на природен газ. В организацията Балкански консултативен форум бяха приети енергийните регулатори и на Албания и Босна и Херцеговина.


Тагове: парно, ток, цени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg