EUR 1.9558
USD 1.6658
CHF 1.8243
GBP 2.1513
CNY 2.4871
you tube
mobile version

ФФ със 170 млн. лв. гаранции на банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ФФ със 170 млн. лв. гаранции на банките

mail16:15 | 17.04.2020прегледи 13761 коментарикоментари 0


„Фондът на фондовете" предоставя 170 млн. лв. гаранции на банките, за да може в следващата една година те да обезпечат портфейл от 850 млн. лева кредити, обяви изпълнителният директор на фонда Светослава Георгиева. "Тази гаранционна схема е специално създадена, за да отговори на ликвидните нужди на малките и средни предприятия в момента на криза. Това ще са предимно оборотни средства, предоставени под формата на дългосрочни кредити за срок до 10 години.

Целта е да подкрепим предприятия, които са в икономическа несигурност. Друга цел е допълнително да се облекчи административната тежест за кандидастващите фирми. Инструментът ще бъде с лесен достъп през банковата система", каза Георгиева. Институцията обмисля възможността кредитите да бъдат безлихвени, особено при фирми, които имат желание да запазят заетостта си такава, каквато е била до момента на кризата. Предвиждат се и удължени гратисни периоди по главницата.

Вече има създадена и действаща схема за покрепа на най-малките стартиращи предприятия. По тази програма предприятията, които отговарят на условията, могат да получат до 50 000 лв. кредитни средства при облекчени условия. Фондът предоставя 150 милиона лева за рискови инвестиции в стартъп компании. Инструментът е насочен и към микропредприятията.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg