EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фотоволтаичната асоциация иска закриване на БЕХ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фотоволтаичната асоциация иска закриване на БЕХ

mail09:08 | 07.10.2013прегледи 1082 коментарикоментари 0


Българска фотоволтаична асоциация (БФА) настоява за независим одит и закриване на Българския енергиен холдинг. Това заяви Меглена Русенова, Председател на Управителния съвет на асоциацията, на пресконференция по повод предложението на БЕХ за налагане на 30% данък за производителите на електричество от слънчева енергия.

Според асоциацията това предложение противоречи на усилията за създаване на стабилен бизнес-климат в страната, на предвидима законова рамка, която да гарантира всеки инвестиционен интерес. Българската фотоволтаична асоциация настоява за независим международен одит на БЕХ и на дъщерните му дружества. Този одит трябва да препоръча мерки за преструктурирането на БЕХ, което е и препоръка и в доклада на Световната банка, представен на 22 май 2013 г.
Представителите на БФА опровергаха твърдението, че страната ни е преизпълнила ангажимента си за дял на ВЕИ енергията. България трябва да има 20,8% дял на електричество от ВЕИ до 2020 г. В момента имаме около 16%, където фотоволтаичните централи са с дял около 3.3%, вятърните централи - с около 3.5% и големите ВЕЦ-ове на НЕК, които са около 8%.
Снимка: ЕП


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg