EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Фестивал на плодородието и... чушките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фестивал на плодородието и... чушките

mail18:34 | 08.09.2023прегледи 893 коментарикоментари 0


С Фестивал на плодородието пограничната община Кирково за поредна година ще отбележи края на селскостопанския сезон. В основата на празника е чушката – зеленчуковата култура, характерна за малката родопска община. 

Чрез фестивала, освен че популяризираме местното производство с цел повишаване доходите на местното население, обогатяваме културния си живот, съхраняваме обичаите и традициите, и търсим необичайни начини за развитие на туризма в нашата община, коментират от общинската администрация.

Едно то най-очакваните събития по време на празника е предизвикателството към любителите на лютото – конкурс за най-много изядени люти чушки. Миналогодишният победител се открои от конкуренцията с изядени 24 чушки.

Очаквано в рамките на програмата е и кулинарно шоу, което този път ще бъде дело на Ангел Ангелов. Той ще поднесе на присъстващите вкусна изненада с неговия „Юнашки тиган“.

Част от програмата са също изложението на местни кулинарни произведения, традиционни ястия, продукти, свързани с чушката.

Фестивалът на плодородието в Кирково ще започне с концерт на оркестър „Славяни“ и ще приключи със заря. Организатор е община Кирково.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg