EUR 1.9558
USD 1.6230
CHF 1.7734
GBP 2.2664
CNY 2.4978
you tube
mobile version

Утрешна Европа: Конференция за бъдещето на Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Утрешна Европа: Конференция за бъдещето на Европа

mail16:05 | 15.03.2021прегледи 682 коментарикоментари 0


Председателят на Парламента Давид Сасоли, португалският министър-председател Антониу Коща от името на Съвета на ЕС и председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен положиха подписи на церемония в пленарната зала на Парламента в Брюксел.

Конференцията за бъдещето на Европа цели да даде на гражданите по-голяма роля във формирането на бъдещите политики и цели на ЕС. Ще бъдат организирани множество събития и дебати в целия ЕС, а освен това европейците ще имат възможност да изразят позиция чрез многоезична цифрова платформа.

„Очакванията на гражданите на ЕС са по-високи от всякога. Изключително важно е да продължим да даваме на Европа правилните инструменти, за да може да отговори на тези очаквания, на тези призиви за солидарност“, заяви Давид Сасоли. „Това е възможност да бъде преоткрита душата на европейския проект. Каним всички европейски граждани да вземат участие в конференцията и да изградят Европа на утрешния ден, за да може тя да стане „тяхната Европа“.

„Ние осъзнаваме, че не всички имаме една и съща визия за бъдещето на Европа“, каза Антониу Коща. „Точно затова Конференцията за бъдещето на Европа ще бъде решителен момент, за да можем да обсъдим темата без табута и да обединим нашите различни визии. Само по този начин ще можем да преодолеем различията и да укрепим това, което ни свързва“.

„Точно във времена на криза виждаме в кои области Европа върши работа на хората и в кои трябва да се справим по-добре“, посочи Урсула фон дер Лайен. „Тази конференция трябва да достигне до хората извън Брюксел, извън националните столици. Ние искаме да чуем гласовете на европейските граждани в цялото им разнообразие - стари и млади, живеещи в градовете и селата, студенти по програмата „Еразъм“ и демонстранти, както и онези, които се съмняват, че създаването на все по-тесен съюз е правилният път.“

В проучване, проведено в целия Европейски съюз в края на 2020 г., три четвърти от запитаните заявиха, че конференцията би имала положително отражение върху демокрацията в ЕС. Половината от анкетираните заявиха желание да вземат участие лично. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България влезе в ERM 2 със сегашния курс

19:21 | 07-10-20 | 1773