EUR 1.9558
USD 1.6593
CHF 1.8066
GBP 2.2884
CNY 2.5591
you tube
mobile version

Унгарец поема Банка ДСК, Маринова се оттегля

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгарец поема Банка ДСК, Маринова се оттегля

mail09:00 | 12.11.2020прегледи 834 коментарикоментари 0


Тамаш Хак-Ковач е новият председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК. Той приема позицията от Виолина Маринова, която взе решение да се оттегли след успешното финализиране на интеграцията на Банка ДСК с Експресбанк и приключване на 50-годишната й кариера в банката. След получено одобрение на централната банка, тя става член на Надзорния съвет на Банка ДСК, съобщава банката.

Шандор Чани, председател и главен изпълнителен директор на Банка ОТП и Ласло Бенчик, председател на Надзорния съвет на Банка ДСК, заместник-главен изпълнителен директор и главен финансов и стратегически директор на Група ОТП, коментират по този повод:

„От името на цялото ръководство на Банка ОТП бихме искали да изкажем най-искрената си благодарност към Виолина, която олицетворява модела на успешна кариера - започвайки преди 50 години като служител банково обслужване и заемайки поста главен изпълнителен директор през последните 16 години. През последните 17 години, откакто Банка ДСК стана член на Група ОТП, банката е пример за добро клиентско обслужване, въвеждане на иновации, създаването на добавена стойност за клиентите и един от най-атрактивните работодатели на пазара. Личният принос на г-жа Маринова е от основно значение за тази история на успеха, включително последното ни постижение с рекордно бързата и гладка интеграция на Банка ДСК с Експресбанк.

За нас е голямо удоволствие да поздравим Тамаш за новата вълнуваща стъпка в кариерата му. През последните 8 години той доказа изключителните си лидерски качества и отличен професионализъм като главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Банка ОТП Украйна. Убедени сме, че Тамаш ще продължи успеха на Банка ДСК, като допълнително затвърди позициите й на най-голямата и силна банкова институция на българския пазар. В духа на споделените ценности на ОТП и изключителната грижи за нашите клиенти и служители, Тамаш и Виолина ще осигурят плавен преход през следващите седмици.“

От 2012 г. до момента Тамаш Хак-Ковач заема поста председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на JSC OTP Bank, украинското дъщерно дружество на ОТП. Преди това работи като председател и главен изпълнителен директор на дъщерното дружество на Commerzbank в Унгария (2000-2007). От 2007 г. ръководи дъщерното дружество на Commerzbank в Москва, а от 2010 г. управлява дивизията на Commerzbank за Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Тамаш Хак-Ковач е завършил Университета по икономически науки в Будапеща, магистър по финанси и счетоводство. Учил е също в Университета на Саар, Саарбрюкен, Германия, във Виенския университет, Австрия и в Международния институт за управленско развитие, Лозана, Швейцария. От 2004 г. е сертифициран Chartered Financial Analyst®.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg