EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

Улични ремонти в Шумен за 5 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Улични ремонти в Шумен за 5 млн. лв.

mail07:06 | 05.07.2019прегледи 693 коментарикоментари 0


Община Шумен започва ремонти на улици, тротоари и пешеходни настилки по различни обществени поръчки на стойност над 5 млн. лв. Това бе съобщено на пресконференция с участието на Валентина Йорданова - директор на дирекцията "Устройство на територията" в общината, и други представители на администрацията. 
От общината очакват да подновят обществената си поръчка за ремонт на улици и през следващите години, за около 20 млн. лв., след като от Комисията за защита на конкуренцията са отхвърлили жалба на фирма за обявената поръчка. Ако решението не бъде обжалвано, срокът за което изтича, може да се премине към сключване на рамково споразумение, уточни Йорданова.
Освен множеството ремонти на улици, пътни настилки, тротоари и други съоръжения в Шумен, сред които е предвидена цялостна рехабилитация на ул. "Петър Парчевич", от общинската администрация предвиждат подобен ремонт на участъка от пътя от областния град за Бургас, до с. Васил Друмев. 
Ще се ремонтират и улици, извън обществените поръчки, част от които са останали за рехабилитация от миналата година, включително и за нуждите на предвидено разширяване на зоната за платено кратковременно паркиране в града, бе съобщено на пресконференцията. 
Вече е ремонтиран участък от ул. "Цар Освободител". В началото на рехабилитацията на част от булевард "Ришки проход" обаче са възникнали аварии по два водопровода с дължина 250 и 270 м. От местното ВиК са решили да подменят тръбите им с нови. Ремонтът на водопроводите ще извърши фирма, с която водното дружество има сключен договор. Представител на ВиК изрази надежда на пресконференцията, че това ще бъде направено до дни. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg