EUR 1.9558
USD 1.7264
CHF 1.8304
GBP 2.1746
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Троян предлага концесия за 20 млн.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Троян предлага концесия за 20 млн.лв.

mail09:15 | 24.09.2019прегледи 615 коментарикоментари 0


Община Троян е подготвила процедура за обявяване на концесия за строителство и управление на "Център за рехабилитация и отдих" в село Шипково, съобщи кметът Донка Михайлова. Предвижда се договорът с бъдещия инвеститор да е за срок от 32 години, с опция за удължаване с още до 10 години. Прогнозната стойност на инвестицията е малко над 20 милиона лева.

Михайлова поясни, че държавата е предоставила преди няколко години на Община Троян, намиращите се в окаяно състояние, минерална баня и минералния басейн в Шипково.

Очакванията на хората за бързото им привеждането в годност за експлоатация не се оправдаха. Необходимостта от значителни средства за инвестиция, с които общината не разполага, както и невъзможността за привличане на европейско финансиране, доведоха до това, че басейнът се отдава под наем само за сезона с козметичен ремонт от наемателя, а минералната баня продължава да не работи. След редица обсъждания на експертно ниво и в Консултативния съвет за икономическо развитие на Община Троян, беше определена формата на публично-частно партньорство – концесия за строителство и управление на „Център за рекреация и отдих“ в с. Шипково, община Троян.

"Цялостното обновяване на тази база не е по силите на общинския бюджет. Нашата амбиция е да намерим партньор, с който заедно да възстановим дейността на старата баня, да обновим изцяло най-стария традиционен басейн с минерална вода и да бъдат изградени места за отдих", добави кметът.

Тя уточни, че концесията ще бъде обявена до края на годината, а за първите три години от договора инвеститорът трябва да вложи в базата близо 3 милиона лева.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg