EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

С препарат & кърпа в Централна гара + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С препарат & кърпа в Централна гара + видео

mail06:57 | 03.08.2016прегледи 9525 коментарикоментари 0


Хигиената на обновената Централна жп гара София се поддържа неравномерно. Централното фоайе като цяло прави приятно впечатление, но преминавайки стъклените врати, водещи към пероните, е очевидно, че почистващите машини не стигат до там. Подовите настилки, самите перони, местата около пейки и кошчета, асансьорите и ескалаторите са мръсни, като най-фрапантни са чешмичките, които вече работят, но едва ли нормален човек би се осмелил да пие вода от тях.

Слизайки на долното ниво, където са касите, виждаме, че стъклата им са целите в пръсти, петна и пръски от слюнка, добити при преговорите касиери/пътници. Отделен е въпросът, че подобни прегради са отживелица за съвременните европейски железници. Все пак впечатлението е за занижена хигиена. Реакциите в специализирани фейсбук групи са красноречиви:  "Стъклата на касите на Централна гара София преди 2 седмици бяха в отвратително състояние, да те е гнус да застанеш пред тях и да си купиш билет”.

Всичко това провокира представители на Асоциация „Приятели на железопътния транспорт” да се заемат с с почистването. По време на акцията изумените служители са признали, че работните им места не са почиствани от откриването на ремонтираната жп гара.

Как протече акцията вижте във видеото, любезно предоставено на EconomyNews.bg от АПЖП.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg